Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

10/24/12

Jalan² : Kuantan River Cruise

14.10.2012 (Ahad)

Lepas bangun tidur dan santai² mengadap TV, Abang suruh bersiap². Ajak sarapan kat luar dengan rakannya... Si Adik jenuh dikejut supaya bangun. Liat sungguh si kecil sorang ni. Anak² yang lain semuanya dah siap mandi. Adik sudahnya tak mandi sebab rakan Abang (Shahidan) dah pun sampai... Kami kemudiannya bergerak ke Jeti Tanjung Api, tempat dimana hasil² laut tangkapan nelayan dijual disini... Ada deretan kedai berhampirannya... Sedap juga makanan di sini...

Tengah² duk makan, Abang tanya si Adik "Nak naikbot?"... "Nak" jawab si Adik...
"Cepat makan, kejap lagi kita naik bot..." ujar si Ayah...
Mama pun konfius pada mulanya. Ini perancangan secara tiba² ni... Antara percaya dengan tidak, memang betul kata Abang tadi... Nak naik bot....

Jadinya selepas makan, kami ke Esplanade berdekatan dengan MPK... Abang dan Shahidan pergi bertanya tentang harga bot sementara Mama menunggu anak² yang nak ke tandas... Perjalanan jam 11.00pg. Maksudnya kami perlu menunggu 40minit lagi.. Sementara nak menunggu, kami minum² dahulu...

Jam 11.00pg, kami ke jeti bot semula, beli tiket... Haish... boleh tahan juga harganya... sekarang River Cruise ni dah di swastakan... memang le mahal harganya. Dulu masa bawah MPK, harga murah tak mahu naik... haish....

Sepertimana biasa, yang buat perangai tentunya Khairina... mulanya nak menangis juga..Haish anak dara seorang ni. Mujur tak jadi menangis lepas dipujuk. Tapi masih juga takut². Jom kita naik bot susuri sungai kuantan.... Satu bot ni penuh dengan pengunjung... Layan gambar ye....Menggunakan handphone Abang Nokia E71 berikutan kamera digital Mama kehabisan bateri semalam di Sungai Lembing dan Mama tak bawa pengecas...









Si Khairina duk mencebik dan masih takut²





Masa ni dah sampai balik ke jeti... Alhamdulillah perjalanan kami selama 40minit selamat... Belum pun melangkah keluar dari bot, si pemandu pelancung tu bagi kebenaran untuk bergambar.. Apalagi... jangan lepaskan peluang... wink3...


Gambar kami sekeluarga yang jarang² nak dapat sebab salah seorang mesti jadi jurukamera. Gambar ini diambil oleh pekerja Kuantan River Cruise ini. So friendly... thanks....

Hik3.... Mama masih sempat posing...


Nampak tak rak keychain sebelah Along??? wink3..Mama beli juga 2  buat kenang²an... Along pun sibuk gak menyelit nak beli... dapat juga 2 untuk dia...

Ha... ini gambar tiket kami.....
RM 18.00 untuk dewasa
RM 15 untuk kanak² 4tahun ke atas...

Berbaloi juga rasanya harga untuk perjalanan selama 40minit sahaja... Harga untuk 2jam, lain pula ye....
Pemandu pelancung pula amat bagus, menerangkan tentang tempat² yang kami susuri.... Dari jeti MPK hingga ke BOYA hijau di laut berhampiran Taman Gelora...

Dibelakang tiket ada gambar penguin yang berkata² :
10% OFF Bukit Gambang Water Park tickets* (up to 6pieces per cruise ticket). Please call 09-5468000 for details...

Ha tunggu apa lagi... nak ke Gambang Water Park pula ke??? He3... lain kali la... ada dalam perancangan tu... tapi masih juga tak sampai². Belum sampai seru bak kata orang tua²....

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...