Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

10/5/12

Jalan² Negeri Melaka (Part 3)

24.09.2012 (Isnin)

Dah sampai Negeri Melaka ni apa lagi... Jom jalan²...
Menaiki Menara Taming Sari. Ihsan yang bersemangat sungguh nak naik menara ni. Tapi pada mulanya nak tergelak Mama sebab Along gayat. Wakaka....
Makan dulu...lapar...


Sambung jalan² lagi... Kota A Famosa. Cuma yang di bawah sahaja. Yang kat atas tu malas nak panjat. Tanya Along, dia pun tak nak.


Di Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan.

Di Muzium Samudera..

Dah tak larat nak jalan ke mana² lagi... Jom shopping... Di Medan Samudera


"Pakcik... Pinjam beca nak bergambar boleh?..." Abang tolong tanyakan... ""Boleh".. Jawab Pakcik sambil tersenyum. Terima kasih Pakcik... Semoga bertambah² rezeki ye...
Aduhai... letihnya...
 "Nak kemana² lagi?" Soal Abang...
"Tak nak...penat.... nak balik..." Jawabku...
Along ikut Mama Ayah je...
Jom kita pulang... Home sweet home...

OTW balik, sempat juga berhenti bergambar di sempadan negeri...


Di perjalanan, sempat lagi singgah beli buah berangan. RM26 sekilo. Sedapnya makan panas²...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...