Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

6/25/12

Download Percuma Gambar Format PES (Mesin Jahit Brothers)


Ramai rasanya yang baru beli mesin jahit BROTHERS NV950 dan mencari² gambar yang cantik untuk disulam. Macam Ninie yang juga baru berjinak² ni juga tak terkecuali. Ada masa terluang, rajin mencari² gambar² percuma yang mana boleh di download secara percuma dan sekaligus boleh dicuba. Bagi anda yang rajin bolehlah mencarinya melalui GOOGLE.

Sejujurnya Ninie tiada asas langsung mengenai penggunaan mesin jahit BROTHERS NV950 ni. Apatah lagi nak menjahit baju segala bagai. Hanya pandai jahit lurus sahaja. Software PE Design7 memang ada (Perlu untuk design, edit dan sebagainya). Tapi Ninie masih belum mempunyai masa yang benar² terluang untuk meneroka software tersebut. Software tersebut perlu dibeli. Jika tanya pada Ninie, Ninie serahkan sepenuhnya kepada Hubby... Harga @ sebaliknya, Ninie tak tahu...

Pada anda yang mempunya akaun Facebook, bolehlah Add Darling Ninie untuk menambah kenalan maya @ LIKE page Darling Ninie Shoppe (NINIEshop2u).

Ada laman web yang memaparkan gambar yang boleh di download secara percuma setiap 10minit. Anda cuma perlu tunggu sahaja, bila cukup 10minit, gambar baru akan muncul. Jika anda berminat, boleh download. Jika tidak, tunggu hingga gambar baru muncul.

Antara hasil carian Ninie melalui GOOGLE yang mungkin boleh dikongsikan bersama² anda... : (Sila klik Link yang disenaraikan di bawah)
Nota :
* Ada yang perlu 'create' akaun, kemudian boleh download.
* Ada yang boleh download terus
* Risiko anda untuk download adalah tanggungjawab sendiri.
* Pastikan gambar yang anda download adalah format PES (Untuk mesin jahit BROTHERS) dan dinyatakan 'free' @ percuma

Freebie Lover
Embroidery Show
Embroidery Free Web
Embroidery Friend
Embroidery is Free
Embroidery by Us

http://www.embrofree.com/

http://www.embroiderydesigns.com/freeembroiderydesigns.aspx

hthttp://www.blogger.com/img/blank.giftp://www.dorriadesigns.com/tag/embroidery-designs-free-download/

http://www.needlework.ru/shop/CID_124.html

http://www.suebox.com/store/cart.php?m=product_list&c=7


http://www.sewterific.comhttp://www.blogger.com/img/blank.gif/Freebies.htm

http://slodive.com/inspiration/free-machine-embroidery-designs/

http://www.4-hobby.com/Free-Machine-Embroidery-Designs-sp-2.html

http://www.embroworld.com/embroidery/category/free-embroidery-designs/


http://www.abc-free-machine-embroidery-designs.com/archive/
Nota Mama :Sekadar berkongsi info

1 comments:

IRMA WIRDAYANTI said...

suka nya tgk blog akk..byk info..mohon share ye..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...