Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

3/7/11

Ayam Pun Kembar Erk...

Tahun lepas, tak ingat tarikh sebenarnya... Macam biasa every month mesti beli barangan dapur kat TF Value Mart Jerantut. Telur ayam wajib sesarang dibeli. Tapi kes yang seumpama ini 1st time terjadi dan macam tak percaya je sebab 1 sarang=30 biji telur ayam tu bila dipecahkan untuk dimasak/ direbus, mesti kuning telurnya ada dua. Biasanya 1 biji telur ayam tu 1 kuning telur sahaja kan? Ini tidak. Semuanya mempunyai 2 kuning telur. Kebetulan kot...

Cuba tengok pic telur yang telah direbus kat bawah ni :
Ninie pergi beli telur kat kedai berhampiran rumah semata-mata nak tunjuk perbezaannya...
Kuning telur macam nombor 8.
Wink3... Nak fikir x logik, memang kenyataan. Tapi 1 sarang.... @ 30 biji semuanya ada 2 kuning telur....

Tapi lepas tu x pernah pulak jumpa telur yang kuningnya ada 2 sehinggalah kini....Kuasa Allah...

4 comments:

Dda Ly said...

eh, betul laa...semua pulak tua de 2 kuning telur kan? hebat ciptaan Allah ni..:)

meh ke rumah..
~stationery~
keep in touch ye..♥♥♥

eija said...

ha.. besh tu.sbb tu ninie dapat ank kembar ..

Darling Ninie @ Mama Comel said...

@Dda Ly

Nanti Ninie Singgah... TQVM visit here...

Darling Ninie @ Mama Comel said...

@eija
Kebetulan je tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...