Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

3/18/11

2nd di Day Tanjung Malim Perak

17/03/2011 - Khamis
Hubby bangun awal pagi hari ni. Anak² girl sedang lena diulit mimpi... Ninie berat nak bangun pagi ni. Rasa nak lelap aja. Tapi bila dengar Hubby mandi, bingkas bangun capai iron. Hu3 . Baju En. hubby x bergosok lagi... Ku teruskan menggosok dalam keadaan yang mamai...

Dah siap² tu, we all ke kedai mamak malam tadi bungkus makanan untuk sarapan... Nasi lemak dan roti canai... Siap makan, Hubby bergerak ke UPSI. Ninie memang x temankan... just stay kat umah aja. Hubby pergi seorang diri. Hubby pun kata OK. so xpelah kan...


Seawal jam 10.00 pagi masa ni Ninie tengah nak lelap² balik, dengo suara Hubby. Aik dah balik dah ke? cepatnya... Hubby kata dia antara yang terawal sampai. tapi nanti sambung balik untuk dengar taklimat dari jam 2.00 - 5.00ptg. Oic... wink3. then Ninie sambung lelap lagi. Hubby ajak pergi service kete pun malas nak ikut. Lastly Hubby pergi dengan Ayahnya (FIL) dan Khairina je...

Jam 12.00 tghari Hubby balik n ajak pergi jejalan @ pusing² sekitar Proton City. Mulanya Ninie malas (Sayang nak buka mata). Tapi bila lagi kan? So bangunlah jugak follow Hubby n anak². Mak Ayah mertua x mau ikut sebab tido.... Hu3... Pusing² cari Pintu Gerbang Proton City dan lepak kat Tasik (Namanya apa entahlah) tapi cantik sangat.. Dikelilingi oleh perumahan yang boleh dikatakan kawasan elite... rumah² kat sini pun memang cantik sangat². banglo gitu.. tempatnya damai aja... tenang... terjaga... Jam 1.25 ptg kami pun bergerak balik ke homestay semula coz Hubby perlu bersiap² untuk ke UPSI.




















Sementara menunggu Hubby pulang dari UPSI, Ninie dengan aktiviti sendiri (menjahit & sekali sekala lelap) Anak² bertuah pula disuruh tido x mahu. Asyik main aja. sikit² karang bergaduh + menagis + menjerit + ketawa + wrestling... aduhai... macam².

Taklimat En. hubby habis lambat, pukul 6.00ptg baru Hubby sampai. Owner Homestay pun dah datang minta wang tebusan. Hu3... sewa le.. RM120.00 kira oklah tu kan.. tambahan pula ada family lain nak masuk datang dari Pulan Pinang katanya pun untuk melapor diri di UPSI keesokkan harinya...

Tepat jam 6.30 ptg kami bergerak pulang ke Pahang. Insya'Allah, lain kali datang lagi... Anak² ajak pergi jalan². But Ninie kerja esok. Hari ni ambil cuti semata² untuk Hubby... Singgah Temerloh lagi (9.30mlm)... Hantar Ayah & Mak. Makan² kejap (Biras memasak) then 10.30 mlm terus gerak pulang ke rumah yang memakan masa lebih kurang 2jam perjalanan lagi... Sampai rumah jam 12.30 pagi. Ninie memang penat gile. Anak² pun memang x sedar dah terus sambung tido bila diangkat turun dari kereta. Lepas angkut semua barang² masuk dalam rumah Ninie landing jap atas kerusi (sofa) & terus Zzzzz hingga ke pagi rupanya... wink3

Nak tengok lagi kawasan di Proton City? Klik Link di bawah

PROTON CITY

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...