Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

10/2/11

Segmen : Kenapa nickname saya begini ?


Kenapa Nickname saya begini?

Pada permulaan nak berblogging dulu... pening sesangat nak cari nama yang sesuai untuk menggambarkan diri sendiri. Tambahan pula tujuan blog ini diwujudkan adalah untuk didedikasikan buat anak² dan juga family tersayang. Memang sukar nak cari Nickname yang menepati rasa hati.

Akhirnya Darling Ninie @ Mama Comel dipilih sebagai pengenalan diri di dunia maya ini. Kenapa? DARLING = Merujuk panggilan hubby buat diri ini (panggilan manja sayang gitu). NINIE = panggilan merujuk ke dalam rakan² alam maya dan juga ditempat kerja. Jika diikutkan, banyak panggilan untuk diri ini. Boleh klik SINI. Ninie pernah buat entry tentang nama panggilan ni dulu.

MAMA COMEL = bukanlah merujuk kepada cantiknya rupa.... tapi merujuk kepada Ninie yang kian 'comel' kerana pertambahan berat badan. Ala² baby gitu. 40 orang sebut 'MAMA COMEL' harapan Ninie bukanlah bertambah naik berat badan. Tapi bertambah comel pada wajah. ala² baby gitu. hik3...

So itu ajalah ye....

Alhamdulillah... berblogging ni pun dengan izin Hubby... Anak² pun dah faham dengan Mama mereka ni dan selalu minta nak tengok blog. Mama selalu pesan... Mama buat blog ni untuk anak² Mama. Mana tahu, bila dah besar nanti mereka banyak soal itu ini... tapi Mama dah lupa. Jadi inilah jawapannya...

12 comments:

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said...

Salam Mama Comel ,

semoga bertambah2 comel yer ... mmg peringkat awal agak susah nak cari nickname yg sesuai kan...

semoga blog ni akan jadi tatapan keluarga mama comel di kemudian hari nnti ...

thanx 4 joining ;)

Darling Ninie @ Mama Comel said...

@Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil

Wsalam Ummi Hanie...

Memang susah nak cari nick name ni...
Insya'Allah...

Puanbee2 said...

salam kenalan mama comel .. nama blog memang susah nak cr lain lah budak2 muda senang aje depa reka nickname kreatif lak tu

Darling Ninie @ Mama Comel said...

@Puanbee2
Salam kenal kembali Puanbee2
Budak² muda/remaja zaman sekarang memang kreatif... sekejap je dah dapat nickname. Blog mereka pun boleh tahan. Bab coding² ni memang tererlah. Kalau Mama jenuh nak membelek² fahamkan coding tersebut...

HAFIZAL said...

ohhh...mcm tu ker....

http://malaysiascore.blogspot.com/2011/10/anda-tahu-tak-kenapa-nickname-saya.html

Puan Kutu said...

nama ninie tu dah cukup comel.aa mama comel pulak bertambah comellah puan blog yer.hehe..salam kenal!

Zefa NorAsmara said...

Assalamualaikum wbt.. Ibu Yusuf dan Maryam singgah ziarah.. Salam kenal.. :D

Lelord said...

mama ninie mmg comel

Darling Ninie @ Mama Comel said...

@HAFIZAL
yea....

Darling Ninie @ Mama Comel said...

@Puan Kutu
Thanks... Salam kenal kembali. thanks sudi berkunjung di sini

Darling Ninie @ Mama Comel said...

@Zefa NorAsmara
Waaalaikummussalam Ibu Yusuf dan Maryam.... Salam kenal kembali. Rajin²lah berkunjung ke sini ye... (^_^)

Darling Ninie @ Mama Comel said...

@Lelord
Thank you lelord...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...