Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

12/12/10

Handphone

You all suka tukar-tukar HP tak?
Berapa jenis Handphone dah u all penah pakai/gunakan?
Ha.. Entry ni tentang Jenis2 Hp yang pernah Ninie guna...Warnanya pun sama macam dalam pic... cari guna en. Google

My First Hp area tahun 2003
Masa tu study lagi... biopun besar gedabak..(dibandingkan dengan hp skrg). Masa tu ninie wat selamba je gantung kat leher... takut lupa + cicir coz nak senang running pegi kelas...
NOKIA 3310


Tahun 2004 - Teringin nak ada hp comey sikit... beli hp ni coz ada radio... Kekonon nak dengar waktu dalam kelas if boring... Wink3... memang rupanya comel je... muat2 kat tapak tangan... gantung kat leherpun x la nampak gedabak... huhuhu...
NOKIA 6510


Tukar hp lagi sekitar tahun 2004 (kali ke-2) nih....Nak pulak pakai hp skrin color... ngengada betul... mujur En. Abang sayang melayan je peel wife dia nih... Suka hati sangat waktu dapat pakai hp ni woooo....
NOKIA 3100


Tahun 2005 - trade in hp Nokia 3100 grab yang kat bawah ni lak... ubah citarasa ke Sony Ericsson pulak. Rasa canggih je waktu tu dapat pakai hp ada camera ni.... sikit2 amik gambo... x sudah2 amik gambo.. penat member bilik Ninie waktu jadi tukang snap... apa2 halpun diorang tumpang sekaki gak... thanks u'olls...
SONY ERICSSON T610


April 2006 - Hp ni dibelikan oleh Abang sayang semasa melahirkan twin... T610, my younger sister yana bucuk berkenan....
NOKIA 3230


Dis 2006 - Hp ni dibeli after hp kat atas tu Ayah Ninie berkenan.. Kekononnya Ninie nak ada hp yang ada wifi la waktu tu...canggih... hp je x canggih mana sebab orang lain lagi canggih... Takpe la kan... ikut kemampuan.... wink3
NOKIA N80


Dis 2008 - Baru mula kerja, my beloved husband bg pinjam hp dia nih... sbb hp Ninie rosak ..tq...
NOKIA 5300


Feb 2009 - Urm... suka sangat dengan hp ni... bg Ninie, ianya friendly user... Hadiah dari Husband... tapi sayang... Akibat kecuaian sendiri, hp ni hilang kes salah letak... x sempat setahunpun pakai... (Sorry ye Abang...Sob, sob, sob)
NOKIA N82


2009 hingga Sekarang... Ini la hanphone Ninie yang banyak sangat berjasa... Kena keluarkan duit sendiri untuk hp ni. Takkan nak minta dari Abang sayang lagi... segan la...semua gambar yang ada di DarlingNinie @ Ninieshop2u boleh dikatakan kesemuanya dari handphone ni la... banyak sungguh jasa hp ni pada Ninie...(Setakat ni x pikir dah nak tukar hp... asalkan ianya masih elok dan boleh guna untuk snap pic... tambahan pula xde bajet sebenarnya... kui3...)
SONY ERICSSON C905


Satu lagi hp yang Ninie gunakan untuk 1 lagi simcard... Ringan je tau... senang bawa sana sini....
NOKIA 2600


*Pst... If hp Ninie bertukar lagi... entry ni akan diupdate... Wink3

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...