Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

9/21/14

Lirik Lagu : Arjuna Beta ~ Fynn Jamal

Lirik Lagu Arjuna Beta - Fynn Jamal

Verse 1

Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular–
bonda takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

verse 2

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
jalan betul, anakanda,
tak jelas mata–
ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta biarkan jasad yang luka selama tuhanmu ada takkan engkau tercela

chorus

ngeri tak terbayang mata
bonda takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
bonda memujukmu, anakanda

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

Tertarik hati dan naluri seorang ibu apabila mendengar bait² kata lagu ini... Dipasang diulang² beberapa kali pun tidak jemu² mendengarnya. Bertambah sayu hati seorang ibu bilamana mengetahui cerita di sebalik lagu ini.

Setelah dicari info melalui Google... Banyak cerita mengenai anak kecil comel yang bernama BAKTI ARJUNA FITRI. Sungguh tersentuh membaca kisahya melalui blog² yang menceritakannya.

Alhamdulillah...ARJUNA sudah pun sihat kini... Semoga Arjuna terus² sihat dan senantiasa di bawah lindungan serta rahmat Allah SWT...

Cerita yang panjang lebar mengenai kisah disebalik lagu ini...Bolehlah ke blog ini ye... Sila klik pautan di bawah :

http://milimilo.blogspot.com/2012/12/bakti-arjuna-fitri-seindah-namamu-juna.html

Sekitar gambar ARJUNA suatu waktu dahulu...


Saya dah sihat.... Semoga sentiasa sihat hingga ke akhirnya Sayang....

Nota : Sesungguhnya Allah mendengar Doa hamba²nya... Jangan malu untuk meminta pertolongan, berdoa hanya kepada Allah SWT. Sesungguhnya Allah sahaja yang memungkin sesuatu itu berlaku walaupun ianya mustahil bagi seorang manusia. Ingatlah...Allah itu ada....

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...