Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

4/9/13

Cermin Nan Retak Seribu... :(

09.04.2013 Selasa  

AllahuAkbar... Dugaan sungguh di pagi hari untuk hari ini... Perjalanan untuk ke tempat kerja menjadi sebaliknya. Suasana pagi yang nyaman... seperti kebiasaannya... Namun tiada yang menyangka jika itu adalah ujian dariNya....

Dahpun mencecah 20minit perjalanan, tak semena² terpelanting batu di cermin kereta.."owh...batu.. getus hati kecil.." beberapa saat kemudian terdengar bunyi retakan sedikit demi sedikit dan tatkala itu jugalah Ninie terus ke bahu jalan. Elok je parking di situ, retakan mula bertambah hanya dalam beberapa saat sahaja. Cuma cermin tersebut tak pecah berderai sahaja di atas dashbord. Namun di atas dashbord kereta, ada juga serpihan halus kaca dan terkena jari ini tatkala nak mencapai handphone untuk call En. hubby.

En. Hubby kata cuba bawa slow²... Huhuhu.. mulanya panik gak sebab pengalaman pertama cermin retak ni... namun tidaklah sampai dup dap dup dap kat jantung... cuma risau cermin tu jatuh berderai je....ngeh3x.. Alhamdulillah... bawa slow², akhirnya sampai juga kat rumah. Fuh lega...

So hari ni.. ambil cuti sebab En. Hubby ajak keluar Bandar Jerantut untuk gantikan cermin kereta tersebut.... Cuti yang memang tak dirancang....

Rupa cermin kereta kecil ku...




Jadi, lepas Hubby balik kerja, terus ke Bandar Jerantut.. siap bawa Adik sebagai peneman...
Tujuan.. ganti cermin kereta..

Kos :
Cermin = RM170
Upah pasang = RM 60
Total = RM 230.... adus... xmasuk pun dalam bajet bulan ni nih....

En. Hubby bawa macam tu je tanpa ketuk cerminnya terlebih dahulu... silau mata weh dek cahaya matahari sepanjang hampir 1jam++ perjalanan.



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...