Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

7/11/12

Thanks My Love...

11.07.12 (Rabu)

Hakikat... Hari ni memang tension giler... Memula satu hal... lepas tu satu bab lain pula... kemudian sambung bab lain pulak... Uwa.... Biasalah kalau tension kerja di opis tu... Tapi bertambah tension atau sememangnya tension bila Memori Kad kamera Ninie buat hal!...

Aci try test dan dah minta tolong member pun tetap sama juga.... Komputer tak boleh nak 'detect' langsung/ baca memori kad tu... Pada mulanya ok aja... Ninie tengah duk melayan tengok gambar yang diambil sekitar cuti hujung minggu baru² ni. Tetiba ternampak satu folder, bila di klik folder tersebut, terdapat banyak folder lain pulak yang penuh dengan simbol²/ ala² tulisan tamil... Tak lama kemudian, terpapar di skrin komputer... Suruh format memori kad dan baru boleh digunakan. Pulak dah... Cuba cabut, pasang pada kamera pula, kamera pun tak boleh nak baca memori tu dan juga suruh format... Uwa... mana aci cenggitu kan.... Ninie pula tak sempat nak buat back up kali ni... Ini dah kali ke dua terjadi...

Minta tolong rakan seopis pun tak boleh juga... tambah la tension.... Terus SMS kat Hubby.... Masa ni dah buntu, tension, cuak semua ada.Air mata je tak keluar kat pipi... Sebak kat dada tak usah nak cerita la.....Ye la... gambar family kan... Mana nak dapat ganti semua gambar² kenangan tu... Haih...

Malamnya, Hubby minta memori kad tu... Malas nak tengok Hubby buat apa. Yang pasti, macam kat opis juga... Memori kad tu tak leh nak baca... Tak lama, ada kut dalam sejam.. Hubby tanya, nak back up yang mana? Aik... hati tersenyum girang... pergi jenguk kat skrin monitor... Kompem fail² dalam memori kad tu masih ada... Tak tahu nak digambarkan betapa gembira yang bukan kepalang... Berbunga² rasanya... Pipi Hubby dicium berkali² tanda teima kasih. Hubby hanya tersenyum... Apapun... My Hubby Mohamad Adli... I LOVE YOU deep,deep,deep la....Muah...


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...