Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

5/8/14

Ketahui Jenis² Najis - Sihat @ Tidak?Siapa sangka bahawa najis yang kita keluarkan dari badan kita melalui dubur itu boleh menentukan tahap kesihatan kita. Bagi yang tak cakna selama ini mungkin selepas membaca entry ini bolehlah alert sendiri ye... Ianya juga amat memudahkan bagi ibubapa mengetahui tahap kesihatan / cara pemakanan anak² kita yang masih kecil kerana meraka masih memakai pampers. Namun boleh juga menjadi rujukan buat diri kita sendiri juga! - Sila lihat gambar² di atas.

Ringkasnya :
TYPE 1 & 2 = Sembelit
TYPE 3 & 4 = Sihat & Ideal
TYPE 5,6 & 7 = Ke arah Cirit Birit & Diarrhea

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...