Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

5/2/12

Jalan² Jerantut

22.04.2012 - Ahad

Hubby agaknya kebosanan duk di rumah. Tetiba mengajak Ninie dan anak² keluar. Bukan ke mana² pun. Hanya ke Bandar Jerantut je. Sambil² nak tengok tapak perkhemahan Kor Kadet Polis peringkat daerah Jerantut yang akan diadakan pada 24.04.2012 hingga 26.04.2012 nanti. Meh layan gambar ye...Anak²... silakan 'stay' dalam kereta sahaja ye... Mama & Ayah tinjau² tempat jap ye...
Dah... Jom gerak... Yeeha... Bawa anak² main di taman permainan di bandar Jerantut ni. Mujur petang tu cuaca redup aja. Apalagi, sakan bermainlah anak² Mama nih. Taman permainan/ riadah ni masih baru. Susun atur kerusinya pun berterabur lagi. Batu² dan pokok² masih belum sempurna susun aturnya.

Apalah yang direngekkan oleh si adik tu agaknya...

Owh.... Kukunya berdarah... "Khairina pijak saya katanya"
"ala sikit je... takupun kita balik" Ujar Mama..
"Takpelah... tak sakit pun.." jawab si adik sambil berlari main semula... Aduhai anak...Amboi adik... dahaga ye....

Dari taman, penat + dahaga. So kita pi makan minum dulu ye sebelum balik rumah...
Nasi goreng pataya along. Siap letak no. kedai lagi

Khairina... sedapnya...

Khalisah, fikir apa tu? Nak main taman lagi ye.... lain kali pulak ye...

Me goreng mamak.... (order Mama & Ayah)

Aqilah.... sedapnya roti canai ye...

Hubby yang sedap kemain makan.

Amboi Along... Laparnya...

On the way pulang ke rumah. Melihat kejadian ciptaan Allah Yang Maha Besar.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...