Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

3/25/12

Bunga Dari Zip

24.03.12 & 25.03.12 (Sabtu & Ahad)

Lama dah zip² ni tersimpan. Beli masa balik Kuantan hujung bulan Feb hari tu. Baru minggu ni ada mood rajin sikit nak cipta benda baru... Hu3... org dah bermacam² benda dah buat, Ninie baru nak cari idea... selalunya GOOGLE dulu... tapi kali ni bunga yang Ninie buat, 'just try and error'. Takde pula 'pattern'yang berkenan di hati bila GOOGLE.

'Tada'... yang kat bawah² ni la hasilnya... Ninie memang suk jadikan brooch @ 'headband'... Berkenan leh masuk BLOGSHOP @ FB Ninie ye.... will upload soon...

Anak² dara Ninie memang dah faham sangat 'peel' Mama nya ni... Cuma kali ni mereka agak pelik sikit sebab Mama sibuk buat bunga guna zip. "Mama... bukan ke zip ni orang letak kat baju takpun kain? Macam yang nenek selalu jahit tu?" Soalan dari mereka... "Iye... Mama nak buat bunga pulak. Asyik letak kat baju je..." Jawab Mama sambil tersenyum...

Ada 7 warna zip yang Ninie gunakan... seperti dalam gambar di bawah... saiz 9". Yang merah tu je saiz 8".

Setelah digunting dan dijahit...
Yang ni jangan dibuang...


Urm.. masa untuk letakkan 'button' ditengah. Si Along yang rajin ambil gambar ni...


Hasilnya setelah dua hari 'create' zip ni.... Hasil penuh kat BLOGSHOP & FB ye... sila²kanlah singgah....

Nota Mama Comel : Puas hati dengan hasilnya.... (^_^)

9 comments:

Siti Asiah said...

kreatif betul...comel sangat..:)

mama maman aka yana said...

cumil la.. kreatifnya mama.. buat toturial la dear.. nak gak bljr.. hehehe

Darling Ninie @ Mama Comel said...

@Siti Asiah
Thanks dear...(^_^)

Darling Ninie @ Mama Comel said...

@mama maman aka yana
hik3... thanks mama maman aka yana, tutorial? ada gak terfikir, tapi masa terhad sungguh. Rajin² la jenguk sini...mana tahu tetiba ada lak tutorial bunga zip ni nanti...

M1ss F0r3st said...

as-salam, lawalah bunga zip ni. memang kreatif. tak sangka letak kepala zip tu leh jadik lawa! good job dear!

puteri said...

cantiknye bunga zip ni.. pandai mama pilih warna.. :)

azrina hairul said...

Cntk sgt,comel n cute jerk..sy suke..ad gk gne kple zip 2 ek..tol gk kn..lg cntk ble d'gnekn blk kple zip 2..x t'pk plk...leh lh gne blk..kple zip yg ade..xlh d buang lg..tq

Anonymous said...

kat mana nak dapat zip tu yer?

Darling Ninie said...

@Anonymous
Banyak jual di kedai² jual alat² jahitan dear...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...