Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

11/20/13

Design Sulaman Format PES Sahaja

Alhamdulillah...rasanya sekarang ni ramai yang dah ada mesin jahit sendiri. Tahniah! Rasanya ramai juga yang mempunyai @ memiliki mesin jahit jenis Brother sepertimana Ninie model NV 950 yang mana boleh digunakan untuk membuat sulaman dengan menggunakan hoop 4"X4". Memang seronok bila ada mesin jahit... Sepertimananya entry² sebelum ini mengenai NV, hingga sekarang Ninie masih belum pandai apatah lagi mahir nak guna mesin jahit ini. Sekadar jahit gitu² je...jahit lurus la maksudnya.

Terima kasih buat anda yang add Ninie di FB : Darling Ninie serta yang like page : Darling Ninie Shoppe (NINIEshop2u). Ada yang masih mencari software? ha, emailkan pertanyaan anda ke : darlingninie.shoppe@gmail.com ye @ sms : 0199574252. Diingatkan lagi...Sila rujuk di youtube mengenai PE-DESIGN 7, tentang cara² penggunaannya. Ninie juga tak pandai nak guna software tersebut. Disertakan sekali manual penggunaannya sebanyak 300++muka surat untuk panduan anda.

Walaupun Ninie tak mahir nak guna mesin jahit tu. Tapi tatkala rajin, Ninie cuba² cari gambar yang menarik untuk disulam.Mana tahu kan..Untuk projek akan datang. Pergh.... berpeluh juga serta memakan masa nak cari gambar² cantik format PES untuk di download. Walaupun tak banyak mana, namun bolehlah... bak kata orang 'biar ada dari tiada'. Ada masa rajin Ninie datang...tunggulah gambar percuma yang boleh didownload setiap 10minit tu. Gambar² ni bagi Ninie cantik dan sesuai untuk disulam di baju, t-shirt, bantal @ apa sahaja mengikut kreativiti anda. Jadi tak salah rasanya Ninie jual gambar² yang Ninie ada jikalau ada yang berminat. Jangan tanya Ninie apa link download nya...sebab Ninie tak simpanpun. Cari pun secara random dan menggunakan keyword yang bermacam². Senang kata amat² payah juga la. Sebab ada folder yang didownload tapi zip la, itu la, ini la... Sesiapa yang pernah alami je yang tahu.....

Diantara gambar² yang Ninie ada..... Nak lebih lagi sila ke Page : Design Sulaman Format PES Sahaja
Design Sulaman Format PES Sahaja @ sila klik gambar di bawah untuk terus ke Page yang Ninie yang baru ni ye....
Design Sulaman Format PES Sahaja

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...