Putera & Puteri-Puteri Mama

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tq So Much Dear...

Tinggalkan Jejak Anda Disini. Insya'Allah Ninie Datang Ziarah Nanti Ye...

Segala yang terkandung di dalam blog ini adalah untuk peringatan dan rujukan Ninie untuk masa sekarang dan juga hadapan. Almaklumlah... ada masanya kita terlupa dan ini adalah medium untuk mengigatkan diri ini kembali. Info kebanyakkannya adalah dari 'search engine' dan di satukan sekali dalam entry jika ianya berkaitan. Mohon maklumkan pada Ninie jika ada diantaranya adalah ‘tulen’ milik anda untuk diberi 'kredit'.... Alhamdulillah jika ada info² disini dapat memberikan manafaat buat anda yang berkunjung di sini.

3/29/13

Aiyark... Lupa Isi Minyak... Mujur Sampai Jua Ke Destinasi

28.03.2013 (Khamis)

Alhamdulillah... walaupun sepanjang jalan duk gelisah... Akhirnya selamat juga tiba di rumah.... Al kisahnya.... Tengahari waktu rehat, Ninie dah pun keluar ke bandar... Cari lauk bagai..urus itu ini... Tapi nak dijadikan cerita lupa langsung nak isi minyak kereta. Walhal, semasa nak ke tempatkerja pagi tadi dah terpandang dan dah fikir yang tengahari ni mesti isi minyak kereta.

OTW balik... duk follow lori ngek² sebab nak potong tak boleh, baru terpandang ke meter minyak. Aiyark.. berdebar tak usah nak katalah. Tambahan pula lagi 40minit nak sampai rumah. Mana ada stesen minyak area hutan ni. Pergh... memang cari nahas Ninie hari ni. Slow down je bawa kereta... tak berani nak lepas dari 60km/j. Asal lepas 5 minit perjalan rasa lega... urm.. tambah susah hati bila di selekoh, minyak duk tahap tu juga... Cuak giler rasa... Hanphone dah standby... kepala otak juga duk fikir cara nak berhenti tepi jalan bila kereta tiba² STOP sebab kehabisan minyak nanti. Dalam kepala duk inga Hubby je la... Pergh.. sure kena bebel ni nanti... uwa....

Tapi Alhamdulillah... Akhirnya perjalanan yang mendebarkan itu berlalu juga... sampai je Lepar  Utara terus tuju stesen minyak dulu. Pergh... lega bebenor rasanya. Syukur padamu ya Allah.....

Selepas isi minyak... RM 50 full tank... ngeh².. Kalau bawa Kembara mau pegi RM 80++ ni... uwa....  seminggu 2 kali isi x la 4 minggu... sebulan???? pergh duit minyak.....

Nota Mama : Lepas ni nak kena buat reminder sebelum keluar opis....

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...